Van AddLab naar AddFab

Drie jaar geleden opende Additive Industries de deuren van AddLab op Strijp-S in Eindhoven. Deze week eindigt het AddLab programma en verandert in AddFab.

In oktober 2013 opende Additive Industries de deuren van AddLab op Strijp-S. Samen met 9 partners uit de maakindustrie is deze gezamenlijke proeffabriek voor 3D metaalprinten in drie jaar uitgegroeid tot een hot spot van industriële additive manufacturing die zich volgens de gebruikers kan meten met de wereldtop. “De ruim 20 engineers van de 9 deelnemende bedrijven hebben uitgebreide kennis en ervaring opgedaan met ontwerpen voor 3D printen, materiaalonderzoek, het 3D printproces zelf en het nabewerken en testen van geprinte delen”, zegt mede-oprichter en CEO Daan Kersten. “Hiermee is een belangrijke basis gelegd voor de toepassing van deze nieuwe digitale productietechnologie voor de Nederlandse maakindustrie.”

Deze week eindigt het AddLab programma, maar alle partners gaan door met deze technologie. KMWE, NTS-Group en Machinefabriek De Valk zullen samen AddFab gaan runnen waarbij Frencken en MTA in de tweede lijn betrokken blijven om onderdelen te kunnen 3D printen. Met deze stap gaan de partners zich richten op industriële serieproductie en het opschalen van de capaciteit.